Автобусни екскурзии

Чудните манастири - Солун и Метеора
3 дни / 2 нощ.
215 лв.
Маршрут
Солун - Паралия Катерини - Метеора - Вергина - Едеса
Дати на отпътуване
29.10.2021 г.,   06.05.2021 г.,   22.05.2021 г.,   04.09.2021 г.,   17.09.2021 г.
Изпрати запитване
Програма
1-ви ден София – Солун – Паралия Катерини
Отпътуване от София в 07:00ч. (от Пловдив в 05:00ч.) за Гърция. Около обяд пристигане в Солун. Панорамна туристическа обиколка на града с екскурзовод на български език: Бялата кула, църквата “Св. Димитър”, Старата част на града и крепостните стени, Арката на Галерий, Ротондата, църквата “Св. София”, площад “Аристотел” и др. Свободно време. Привечер настаняване в хотел в района на Олимпийската Ривиера. Нощувка.

2-ти ден Паралия Катерини – Метеора – Темпи – Паралия Катерини
Закуска. Еднодневна екскурзия до Метеора - изключителна възможност за разглеждане на някои от прочутите скални манастири: женския “Св. Стефан”, мъжкия “Преображение Христово” - Великия Метеор и при възможност “Варлаам”. Кратък престой и свободно време в градчето Каламбака, разположено в подножието на Метеорите. На връщане – почивка в долината Темпи при църквата “Св. Параскева”. Вечерта по желание посещение на таверна. Нощувка.

3-ти ден Паралия Катерини – Вергина – Едеса – София
Закуска. Заминаване за Вергина (първата столица на антична Македония) с възможност за разглеждане на Археологическия музей, където е изложена емблемата на “Македонската династия” – златната звезда на Вергина. Посещение и разглеждане на гр. Едеса (Воден), отличаващ се с водното си богатство и зеленина. Свободно време за обяд. След обяд отпътуване за България. Вечерта пристигане в София (Пловдив).

Цената включва:

Цената не включва:

Забележки:

Условия за записване и начин на плащане:

Необходими документи:

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:

Допълнителна информация:
Хотели по програмата
Паралия Катерини
215 лв.