Хърватия и Черна гора

Перлите на Адриатика - Будва, Котор, Дубровник от Стара Загора, Пловдив и София
5 дни / 3 нощ.
349 лв.
Маршрут
Стара Загора - Пловдив - София - Будва - Котор - Дубровник
Дати на отпътуване
05.05.2021 г.,   19.05.2021 г.,   26.05.2021 г.,   01.09.2021 г.,   21.09.2021 г.,   06.10.2021 г.
Изпрати запитване
Програма
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ Перлите на Адриатика - Будва, Котор, Дубровник от Стара Загора, Пловдив и София

Цена:

Ден 1: Стара Загора - Пловдив - София - Будва
Отпътуване от спирката пред хотел „Железник“ в Стара Загора в 18.00 часа, спирката на хотел „Тримонциум“ Пловдив в 19.30 часа , от София в 21.30 ч. от стадион Васил Левски. Преминаване през ГКПП Калотина. Пътят ни минава покрай сръбските градове Ниш, Крушевац, Кралево, Нови Пазар и столицата на Черна гора – Подгорица. Нощен преход.

Ден 2: Будва
На сутринта почивка край Шкодренско езеро - най-голямото езеро на Балканския полуостров. Фото- пауза на площадката срещу остров Свети Стефан. Около обяд пристигане в Будва. Настаняване в хотела. Време за почивка и обяд. Следобед - туристическа разходка с екскурзовод в центъра на Будва. По време на обиколката ще научим историята на този град. Свободно време за кафе или чаша вино. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 3: Котор
Закуска в ресторанта на хотела. Екскурзия до Котор ( на 23 км от Будва). В 8.30 ч отпътуване от хотела. Туристическа програма с местен екскурзовод: главната порта на Стария град - включен в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО, Часовниковата кула, „Стълба на срама”, църквата „Свети Николай“, „Света Мария”, Католическата катедрала “Свети Трифон” и др. Свободно време за обяд и самостоятелно изкачване по крепостните стени, от където се открива спираща дъха гледка. Възможност за разходка с корабче до о. ”Света Богородица” на скалата и чудотворната икона на Света Богородица. Завръщане в Будва следобед и пешеходна разходка с екскурзовод в старата част на града. Ще се запознаем с историята и магията на стара Будва. Вечеря в хотела. Нощувка.

Ден 4: Дубровник
Закуска. Екскурзия до Дубровник. След закуска ще се отправим към Перлата на Адриатика - Дубровник. Пресичане на Которският залив с ферибот.Туристическа програма с местен екскурзовод: Старият град, главната улица Страдун, заобиколена от крепостните стени, известния фонтан на Онофрио, Францисканския манастир с древната аптека, Камбанарията на града, Двореца на Ректора, църквата Св. Влас и други. Свободно време за обяд , покупки , чаша кафе или разходка из Стария град или разходка с корабче до остров Локрум. Отпътуване за Будва късния следобед. Вечеря в хотела. Нощувка.

Ден 5: Будва - България
Закуска. Освобождаване на стаите. В 9.00 часа отпътуване за първата столица на Черна гора град Цетине - музей под открито небе. Посещение на Цетинския манастир. Отпътуване за България като преминаваме през столицата Подгорица. Посещава се центъра на Подгорица. По пътя кратки спирки за почивка. Ще посетим и стария манастир „Морача“ с прекрасните му градини и древна история. Възможност за обяд и почивка. Пътят ни минава по каньона на река „Морача“ – втория по големина в света каньон на река Тара. Пристигане в София, Пловдив и Стара Загора късно вечерта.
Цената включва:

Цената не включва:

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Цени
Хотели по програмата