Португалия

Очарователният Лисабон и екзотичната Мадейра - 17.06.2021г.
8 дни / 7 нощ.
1840 лв.
Маршрут
София – Лисабон – Мадейра – Синтра – Кабо да Рока – Лисабон – София
Дати на отпътуване
17.06.2021 г.
Изпрати запитване
Програма
1-ви ден София - Лисабон
Отпътуване от Летище София Т2 в 20:00ч. с полет на България Ер до Лисабон. Пристигане в Лисабон в 22:15ч. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел Roma 3* или подобен. Свободно време в Лисабон. Нощувка.

2-ри ден Лисабон - Мадейра
Закуска. Сутринта полудневна обиколка на Лисабон /минимум 4ч/. Организирано посещение с автобус на Кулата Белем /входната такса се заплаща допълнително на място – 6 евро/, Монумента на Откривателите, Манастира Жеронимуш. Възможност да пробвате едни от най-вкусните португалски десерти Pastel de Belém на мястото, на което са направени за първи път. По време на обиколката ще се запознаете с някои от основните забележителности на очарователната португалска столица. Посещение на площад Праса до Комерсио – централният площад в Лисабон с панорамна гледка към река Тежу. Разходка по улица Руа Аугуста и посещение на площадите Фигейра и Росио. Пешеходна разходка по калдъръмените улички на стария квартал Алфама, където ще усетите духа на Лисабон. Посещение на Катедралата на Лисабон. Следобед свободно време в Лисабон. Самостоятелно връщане в хотела. Трансфер следобед до Летище Лисабон. Полет в 19:10ч. до Фуншал (столицата на Мадейра). Пристигане в 21:00ч. на Мадейра. Трансфер до хотела. Настаняване в Хотел Muthu Raga 4* или подобен. Нощувка.

3-ти ден Мадейра
Закуска. Свободно време в хотела или по желание и срещу допълнително заплащане полудневна екскурзия до столицата на Мадейра – град Фуншал. Цена: 80 лв.
Отпътуване с автобус за Фуншал. В центъра на градчето ще посетим Катедралата на Фуншал в испано-арабски стил. Следва посещение на градския пазар – място, където ще можете да видите и да си купите местни екзотични плодове и зеленчуци, цветя и риба. Обиколката ни продължава с посещение на Ботаническата градина, където ще можете да видите някои от ендемичните за острова растителни видове. Екскурзията завършва с посещение на местна винарна, където можете да пробвате местно вино от Мадейра. Връщане в хотела и нощувка.

4-ти ден Мадейра
Закуска. Свободно време в хотела с възможност за ползване на басейна или плаж в района на хотела. Нощувка.

5-ти ден Мадейра
Закуска. Свободно време в хотела или по желание и срещу допълнително заплащане целодневна екскурзия до западната част на острова и Порто Мониж. Цена: 100 лв.
Отпътуване сутринта с автобус от хотела. Първо ще посетим най-високата скала в Европа, разположена на нос Жирао (580 метра). Следва посещение на малкото селце Рибейра Брава. Обиколката ни продължава със Сао Висенте, където ще можете да се разходите в типична за остров Мадейра лаврова гора. Продължаваме към Порто Мониж, малко градче разположено в северозападната част на Мадейра, с красива панорамна гледка към Атлантическия океан. Следобед връщане в хотела. Нощувка.

6-ти ден Мадейра
Закуска. Свободно време в хотела или по желание и срещу допълнително заплащане целодневна екскурзия до Сантана. Цена: 100 лв.
Отпътуване от хотела посока Камаша, известна със своя занаятчийски център. Ще се отбием до връх Пико де Арейро, от който се открива панорамна гледка към целия остров в безоблачен ден. Продължаваме към Сантана, малкото селце известно със своите триъгълни цветни къщи. Къщите датират от 16 век и са изградени от камък и покрити със слама. Около тях са запазени традиционни цветни градини с растителност, характерна само за остров Мадейра. Следобед връщане в хотела. Нощувка.

7-ми ден Мадейра - Лисабон
Закуска и свободно време сутринта. Преди обяд трансфер до летището във Фуншал. Полет до Лисабон и пристигане в ранния следобед в Лисабон. Трансфер до Хотел Roma 3* или подобен и настаняване. Свободно време в Лисабон с възможност за посещение на замъка Сао Жорже, асансьорът Санта Жуста, стария кварта Алфама и Музея на Фадото или Океанариума на Лисабон. Нощувка.

8-ми ден Лисабон – Синтра – Кабо да Рока – Кашкайш – Лисабон
Закуска. Целодневна екскурзия до Синтра, Кабо да Рока и Кашкайш. Отпътуване сутринта за Синтра. Синтра е едно малко очарователно португалско градче, в което се намират някои от най-красивите дворци в цяла Европа. Свободно време и възможност за индивидуално посещение на двореца Пена в Синтра /входната такса не е включена в цената/. Следобед посещение на Кабо да Рока – най-западната точка на Европа, откъдето се открива зашеметяваща панорамна гледка към бурния Атлантически океан. Кабо да Рока е мястото, което португалският писател Камойнш определя като: „там където земята свършва и започва морето“. Свободно време за снимки. Отпътуване за Лисабон с кратка спирка в очарователното рибарско селце Кашкайш. Късния следобед и трансфер до Летище Лисабон за полет до София на България Ер, излитащ в 23:20ч. Пристигане в София в 05:00ч. на 25.06.2021г.

Цената включва:

Цената не включва:

Допълнителни екскурзии:
Забележка: записват се в България месец преди датата на отпътуване!

Забележки:

Условия за записване:

Необходими документи:
Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата:

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:

Допълнителна информация:
Хотели по програмата
Лисабон
1840 лв.