Португалия

Приказната Португалия – обиколна програма - 06.05.2021г.
8 дни / 7 нощ.
1890 лв.
Маршрут
София – Лисабон – Обидуш – Томар – Фатима – Баталя – Порто – Гимараеш – Брага – Авейро – Коимбра – Кабо да Рока – Синтра – Лисабон – София
Дати на отпътуване
06.05.2021 г.
Изпрати запитване
Програма
1-ви ден София - Лисабон
Отпътуване от Летище София Т2 в 20:00ч. с полет на България Ер до Лисабон. Пристигане в Лисабон в 22:15ч. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел VIP Entrecampos 4* или подобен. Свободно време в Лисабон. Нощувка.

2-ри ден Лисабон
Закуска. Сутринта полудневна обиколка на Лисабон /минимум 4ч/. Организирано посещение с автобус на Кулата Белем /входната такса се заплаща допълнително на място – 6 евро/, Монумента на Откривателите, Манастира Жеронимуш. Възможност да пробвате едни от най-вкусните португалски десерти Pastel de Belém на мястото, на което са направени за първи път. По време на обиколката ще се запознаете с някои от основните забележителности на очарователната португалска столица. Посещение на площад Праса до Комерсио – централният площад в Лисабон с панорамна гледка към река Тежу. Разходка по улица Руа Аугуста и посещение на площадите Фигейра и Росио. Пешеходна разходка по калдъръмените улички на стария квартал Алфама, където ще усетите духа на Лисабон. Посещение на Катедралата на Лисабон. Следобед свободно време в Лисабон. Самостоятелно връщане в хотела. Нощувка.

3-ти ден Лисабон – Обидуш – Томар – Фатима
Закуска. Отпътуване за Обидуш – малък португалски средновековен град с тесни калдъръмени улички, цветни къщи и средновековен замък. Разходка в Обидуш, където ще почувствате истинската Португалия. Продължаваме към Томар, където ще посетим Манастира на ордена на Христос, който е част от Световното културно наследство на ЮНЕСКО и датира от 12 век. Свободно време. Следобед отпътуване и посещение на град Фатима – известен поклоннически център в Португалия. Настаняване в хотел São José 4* или подобен. Нощувка във Фатима.

4-ти ден Фатима – Баталя – Порто
Закуска. Кратка пешеходна разходка във Фатима. Името на града произлиза от легенда, в която се разказва за дъщерята на известен мавърски благородник, носеща името на дъщерята на пророка Мохамед - Фатима, която приема християнството от любов към рицар и бива погребана там. Градът се смята за град на поклонението - посещава се от болни хора, които идват тук с надеждата да бъдат изцерени. Продължаваме към Баталя, където ще посетим Манастира на Света Мария да Витория, включен в Световното културно наследство на Юнеско. Строителството на манастира започва през интернационалния готически стил през 1385г. по оброк на крал Жоао I, в знак на благодарност към Дева Мария за удържаната от краля победа над кастилците в битката при Алжубарота. Свободно време. Следобед отпътуване за Порто. Пристигане и настаняване в Хотел Black Vila Nova de Gaia 4* в Порто или подобен. Нощувка.

5-ти ден Порто
Закуска. Отправяме се на полудневна обиколка на Порто, който е вторият по големина град в Португалия, важно пристанище, разположено от двете страни на река Доуро. Историческият център на Порто е вписан в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. Измежду архитектурните забележителности в града са катедралата Порто, църквата Кедофейта (средновековна църква в римски стил), готическата църква Св. Франсис (интериора на църквата е в стил барок), мостът Дон Педро, гарата Сао Бенто със своите уникални синкави фрески. Свободно време в Порто. Следобед посещение на местна винарна, в която ще имате възможност да пробвате уникалното местно червено вино, познато в цял свят. Дегустацията е включена в цената.

6-ти ден Порто – Гимараеш – Брага – Порто
Закуска. Днешния ден е посветен на португалския север. Отпътуване сутринта за Гимараеш, където ще посетим историческия център на града и Двореца на Херцозите. Продължаваме към Брага, столица на провинция Миньо (един от най-зелените райони в Португалия). Посещение на Брага и на светилището Бом Жезуш ду Монте и църквата, разположени на 1315 метра надморска височина. Свободно време в Брага. Връщане в Порто следобед. Нощувка в Порто.

7-ми ден Порто – Авейро – Коимбра
Закуска и отпътуване на юг към красивото градче Авейро. Авейро е разположен на брега на голяма лагуна и често е оприличаван на Венеция, тъй като няколко канала прорязват града. Разходка в живописния център на Авейро, известен със своите цветни къщи. Свободно време. Отпътуване за Коимбра. Посещение следобед на Коимбра – старата столица на Португалия. До 13 век Коимбра е столица на Кралство Португалия и е културното сърце на страната. В града е основан един от най-старите университети в Европа. Пешеходна разходка в стария квартал на Коимбра, разположен на живописно на хълм над река Мондего. Посещение на Старата Катедрала и на Университета на Коимбра. Настаняване в хотел D.Luís 3* или подобен. Нощувка в Коимбра.

8-ми ден Коимбра – Синтра – Кабо да Рока – Кашкайш – София
Закуска. Отпътуване сутринта за Синтра. Синтра е едно малко очарователно португалско градче, в което се намират някои от най-красивите дворци в цяла Европа. Свободно време и възможност за индивидуално посещение на двореца Пена в Синтра /входната такса не е включена в цената/. Следва посещение на Кабо да Рока – най-западната точка на Европа, откъдето се открива зашеметяваща панорамна гледка към бурния Атлантически океан. Кабо да Рока е мястото, което португалският писател Камойнш определя като: „там където земята свършва и започва морето“. Свободно време за снимки. Отпътуване за Лисабон с кратка спирка в очарователното рибарско селце Кашкайш. Трансфер до Летището Лисабон за полет на България Ер до София в 23:20ч. Кацане в София на 14.05 в петък в 05:00ч.

Цената включва:

Цената не включва:

Забележки:

Условия за записване:

Необходими документи:
Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата:

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:

Допълнителна информация:
Хотели по програмата
Лисабон
1890 лв.